Serija BREZPLAČNIH webinarjev: MARKETINŠKI HORIZONTI 2024

Kako uspeš ostajati v stiku s trendi, novostmi, priložnostmi in pastmi v digitalnem marketingu? Kako povečuješ učinkovitost marketinško-prodajnih kanalov?

Dobrodošel v seriji brezplačnih webinarjev MARKETINŠKI HORIZONTI 2024, kjer boš skozi leto lahko obiskal 10 webinarjev o najbolj aktualnih, perečih in vročih temah digitalnega marketinga. Glavna rdeča nit vsebin pa bo osredotočenost na rezultate in rast prodaje.

Si pripravljen/a na doseganje rasti prodaje in podiranja mejnikov v letu 2024?

Biti marketingaš ali podjetnik, ki se mora ukvarjati (tudi) z marketingom ni enostavno. Spremljati trende, primere dobrih prakse, optimizirati procese in iskati nove prodajne poti ni enostavno. Ustvarjati dobre prodajne nagovore, tekste, privlačne vizuale in videoposnetke, spoštovati in bdeti nad GDPR regulacijo, ni enostavno. Pripravljati cenovno strategijo in politiko, iskati možnosti partnerstev, up-sella in cross-sella, ni enostavno. Izrabljati moč umetne inteligence v obstoječih procesih marketinga in imeti vedno korak prednosti pred različnimi kibernetskimi poskusi prevar, ni enostavno. Pobirati podatke uporabnikov s pravim dovoljenjem in znati ustvarjati ter interpretirati prave analize, ki ti pomagajo spoznati ciljno skupino, ni enostavno. Najti prave kanale, kjer se nahajajo vaši idealni kupci in jih znati učinkovito nagovoriti, ni enostavno.

Ker se z vsem zgoraj omenjenim srečujem in ‘borim’ sama (tako zase kot za naročnike) bom v letu 2024 delila svoj know-how in izkušnje skozi koledar brezplačnih webinarjev. Včasih sama, včasih z uglednimi in kredibilnimi gostimi bomo skupaj predelovali najbolj aktualne marketinške teme in izkoriščali njihov potencial na lastnih primerih.

Serija webinarjev: Marketinški horizonti 2024, bo preko celega leta srbela za atraktivne, zelo praktične in še bolj uporabne BREZPLAČNE webinarje, na katerih boš lahko izvedel vse kar je o marketingu potrebno izvedeti. Na katerih boš lahko izpilil svoje znanje, pridobil ideje za naprej ali optimiziral že obstoječe procese, če ti niso najbolje zastavljeni.

Glavni cilj in rdeča nit vseh webinarjev pa bo – KAKO POVEČATI IZPLEN marketinških aktivnosti in si ZAGOTOVITI VEČJO RAST PRODAJE.

Ne bomo se torej ukvarjali s teorijo, poudarek bomo predajali na prakso. Spoznali bomo primere in izkušnje tistih, ki jim je uspelo. Osredotočali se bomo na merljive metrike, ki dokazljivo prinašajo in so doprinesle rast prodaje, ne pa na metrike, ki so same sebi namen.

Nadaljujemo 23. maja ob 15. uri. Se nam pridružiš?

Peti webinar že čez

5. webinar
Kako storytelling poganja prodajno-marketinški uspeh
0
0
0
0
Dni
0
0
Ur
0
0
Min
0
0
Sek

Podrobneje o vsebini webinarja

Spoznavali bomo storytelling, ki ga večina najbolj uspešnih oglaševalcev uporablja pri svojih kampanjah že več desetletij, kljub temu pa še vedno ostaja pomemben, učinkovit in vedno aktualen način nagovora ciljnih skupin.

Govora bo o:

 • Kje imajo zgodbe mesto v marketingu (inbound > vsebinski marketing)
 • Zakaj zgodbe delujejo (nevroznanstveni pogled, angelski koktejl)
 • Kakšna je oblika zgodbe
 • Kakšna je naloga marketinga in kako nam zgodbe pri tem pomagajo
 • Kateri so elementi zgodb, ki delujejo v marketingu(Kindri Hall)
 • 4 tipi zgodb, ki so primerni za marketinške strokovnjake
 • Dobrih primerih storytellinga

Vse to bo predstavila zanimiva, izkušena gostja, odlična predavateljica, Maruša Grah.

O gostji

Maruša Grah je strateški arhitekt vrednosti, zadnjih 20 let jo poganja inherentna prepletenost marketinškega arzenala, človeškega potenciala ter dobrih zgodb.

Je aktivna članica Upravnega odbora Društva za marketing Slovenije. Kot direktorica marketinga je delovala visokotehnoloških B2B okoljih, regionalnih medijskih koncernih, zadnje čase pa uživa v okolju start-up podjetij. Trenutno kot arhitekt organizacijske transformacije sodeluje z ekipo Transformation Lighthouse, pred tem je razvijala predlog vrednosti produkta e2grow, celovitega ogrodja za izgradnjo vzdržnih navad visoko učinkovitih ekip, ki je plod slovenskega razvoja z globalnim dosegom. Ekipa ji pravi Yoda vrednosti, a sama pravi, da je to lahko zgolj na njihovih krilih; tako, da se medsebojno dopolnjujemo, izzivamo status quo, nenehno rastemo in vztrajamo na neprilagojenosti povprečju. Na DOBA Fakulteti je nositeljica predmeta Ustvarjanje vsebin ter pripovedovanje zgodb.

Izoblikovali so jo izgradnja marketinške miselnosti in postavitev marketinškega oddelka v visokotehnološkem podjetju Mobik, ki razvija rešitve za ščitenje omrežnega prometa telekomunikacijskih operaterjev. 9 let je delovala kot direktor strateškega marketinga v Styria digital marketplaces (del avstrijske medijske skupine Styria Media Group), kjer je funkcijo marketinga združila z vodenjem izgradnje organizacijske kulture in jasnosti kot predpogojev za zagotavljanje inovativnosti in agilnosti. Kot multidisciplinarni marketinški versatilnež zna strateško graditi marketinške ekipe, blagovne znamke, produktne segmente ter uporabniške poti. Vedno gleda celo šahovnico, kjer sta izkušnji kupca in ekipe glavna gonilnika vrednosti.

Znotraj Društva za marketing Slovenije soustvarja DMS-jevo B2B središče, spodbujala in sodelovala je pri projektu vzpostavitve DMS Laba kot gradnika vsebin za e-učenje ter glasnika novih monetizacijskih tokov. Članica programskega sveta SMK (2020, 2023) in B2B konference (2022, 2023, 2024). V okviru DMS osvetljuje in predava na teme razvoja marketinških kompetenc ter veščin, navad učinkovitih timov in uporabe pripovedovanja zgodb v marketingu. Je mentorica v okviru marketinške Akademije za mlade talente.

Maruša Grah
Ikona - dostopnost kjerkoli in kadarkoli Oglaševalska akademija

Dostop kjerkoli in kadarkoli

Webinarji bodo potekali preko platforme Zoom in boste lahko do njih dostopali kjerkoli se boste nahajali. Spremljali jih boste lahko tako preko mobilnih naprav, kot tudi preko računalnikov (potreben prenos aplikacije Zoom). Na dan webinarja boste v dopoldanskih urah prejeli povezavo za dostop do spletne učilnice z opomnikom.

Ikona - skupnost na Oglaševalski akademiji

Praktičen pristop – mogoče tudi na tvojem primeru

Sama verjamem v prakso in implementacijo. Zato bomo tekom serije vseh webinarjev usmerjeni v praktične primere in bomo na praktičnih primerih tudi delali. Da bo dodana vrednost še večja, pa bomo nekatere teme obdelovali na vaših primerih. Torej s prijavo na webinar boš imel možnost tudi sodelovati v žrebu za delo na tvojem projektu/zgodbi/ideji.

Ikona - ponovni ogled vsebin na Oglaševalski akademiji

Posnetek webinarja

Če se webinarja zaradi zadržanosti ali odsotnosti ne moreš udeležiti bi ga pa vseeno rad slišal, imam super rešitev zate. Vsi, ki bodo na webinar prijavljeni, bodo namreč prejeli posnetek webinarja. Zato ni razloga, da zamudiš katerokoli zanimivo druženje in predavanje. S prijavo ne odlašaj.

Kdo se webinarjev ‘mora’ udeležiti?

Upam si reči, da so obiski webinarjev nujni za vse, ki delujete v ali na področju marketinga. Da boš pa lažje ugotovil, če se najdeš med ciljno skupino pa sem razčlenila po bullet točkah.

 • Če si zaposlen v oddelku marketinga velikega, majhnega ali mikro podjetja
 • Če si želiš povečati učinkovitost obstoječih marketinških aktivnosti podjetja
 • Če si na podjetniški poti in se z marketingom moraš ukvarjati, ker imaš premajhno ekipo ali omejena sredstva za najem zunanjih izvajalcev
 • Če si želiš razviti svojo poslovno idejo pa ti znanje in poznavanje marketinga šepa
 • Če te marketing zanima in vleče pa ne veš kje začeti

Na webinarjih ne bomo govorili samo o osnovah, temveč bomo nekatere teme predelovali zelo poglobljeno. Zato ti predlagam, da pred prijavo preveriš opis posameznega webinarja in ugotoviš, če je ta primeren tudi zate. Ne želim si namreč, da ti je žal porabljenega časa na webinarju, ker se ti bo ta zdel preveč osnoven ali prekompleksen.

Kdaj bodo webinarji potekali in ali kdo bodo gosti?

Webinarji bodo potekali praviloma 1-krat mesečno in bodo različni dolgi. Ko bodo teme kompleksnejše in bomo gostili zanimive goste bodo lahko trajali do 2h, drugače bomo zaključevali v 1 uri ali 1 uri in pol. O podrobnostih strukture in vsebine posameznega webinarja ti predlagam, da več prebereš ob opisu le tega, saj se bodo med seboj razlikovali.

Ker bomo obravnavali številne teme in ker vseh ne poznam najbolje, se nam bodo na webinarjih pridružili zanimivi gosti. Imena gostov bom razkrila ob razkritju podrobnejše strukture, zato nas spremljajte! Obljubim pa, da bodo vsi gosti imeli bogate izkušnje in bodo s svojimi vpogledi, znanji in kompetencami poskrbeli za kakovost vsebine na najvišjem možnem nivoju.

Kaj o webinarjih, tečajih in delavnicah pravijo pretekli udeleženci?

5-stars

Ocenjeno s 4.9/5 od 193 udeležencev tečaja

Ajda se je pri meni zapisala kot ena najbolj zanimivih in iskrenih predavateljic, ki z lahkoto pridobijo in držijo pozornost poslušalca. Ne le, da so me njena predavanja opolnomočila, bila so izredno sproščena in prijetna popestritev dne. Deljenje osebnih izkušenj, skupinsko brainstormanje, neverjetna doza potrpljenja pri odgovarjanju na moja vprašanja in želja, da resnično razumemo vse kar nam pove. Svoje novo znanje že uspešno preizkušam v praksi. In povem vam, da čas z Ajdo čisto prehitro mine.

Hvala, ker smo skupaj s tabo postali boljši.

Anja Bajdak, doTERRA Platinum Leader

Delavnice z Ajdo so res nekaj posebnega! Dobiš ogromno novega znanja, hkrati pa je Ajda pripravljena na vsa tvoja vprašanja. Sama sem dobila ogromno količino kvalitetnih informacij, ki mi pomagajo pri razvoju posla. Na tečaju mi je všeč to, da ne skopari z informacijami, hkrati pa teorijo prilagodi na prakso, da predavanja niso suhoparna. Pripravljena je večkrat ponoviti in razložiti težje dele, dela se na primerih, da res v praksi vidiš, kako se npr. kampanja postavi. Zelo cenim Ajdino pripravljenost na pomoč, kvalitetno razlago, smeh in prijaznost, tako da je kar škoda, ko je tečaja konec. Vsekakor se veselim novih!

Mikela Veren, Amorini.si

Pri Ajdi sem obiskovala Digitalno oglaševanje od A do Ž. Njen sproščen, a strokoven in strukturiran pristop me je navdušil. Predava jasno in zavzeto, je na voljo za vsa vprašanja in se maksimalno potrudi. Ne le, da nas je opremila s super gradivi in aktualnim novim znanjem, prebudila je tudi željo po še več učenja. V primerjavi z delavnicami drugih mentorjev Ajdine po kakovosti več kot izstopajo in se jih bom še udeležila. Hvala, Ajda!

Suzana Jus, Fotona

Ajdina predavanja odlikuje v prakso usmerjeno podajanje zakonitosti iz sveta digitalnega trženja in konkretno, natančno in jasno podajanje snovi. Teorijo dosledno uspe podkrepiti s konkretnimi primeri iz prakse, zato pri njej nikoli nič ne obvisi v zraku. Njena velika primerjalna prednost, ki jo odlikuje v primerjavi z ostalimi predavatelji, je izjemna strukturiranost in sistematičnost pri podaji snovi, ki se je loteva od A do Ž. Vse to je pri tako kompleksnem, obsežnem in zahtevnem področju kot je digitalno trženje, nujno potrebno. Ajda je digitalec po srcu, slušatelj njenih predavanj hitro zazna, da se področja loteva s strastjo in nikakor ne samo zaradi denarja.

Je izjemen strokovnjak s področja, ki z osvojenim znanjem ne “trguje”, ampak ga suvereno podaja med slušatelje in jih seznanja o novostih iz sveta digitala ter na konkretnih primerih postavlja digitalne kampanje z različnimi cilji.

Janja Florijana Bürmen, TIC Moravske Toplice

Kar me je na Ajdinih predavanjih najbolj pritegnilo, je prav Ajda. Kot predavateljica. Z lahkoto se poistoveti z nami, ki smo na popolnem začetku in razume naš vidik, ko prvič slišimo neko temo. In predvsem odreagira sproščeno. Vsako vprašanje pretehta in najde odgovor. Ali pa prizna, če se s tem še ni srečala. Vendar do naslednjič najde odgovor. Najbolj všeč so mi bili konkretni primeri iz prakse in to, da smo na udeležencih predavanj/delavnic postavljali kampanje. Ko smo šli od koraka do koraka, ki bi se mi drugače, ko bi delala zase, zdeli misija nemogoče. Čeprav vsega ne moreš osvojiti na nekaj delavnicah, ker so teme res kompleksne in odvisne od tega, koliko sam delaš v praksi, pa sem po koncu predavanj absolutno dobila samozavest, da se lahko lotim tudi misije nemogoče. Zdi se mi, da nam je Ajda prihranila nekaj tednov hudega brskanja in zgubljanja živcev po spletu. Da je umestila naše znanje in zapolnila nekaj lukenj.

Ajda nauči, da se pride na cilj. Tako ali drugače. Če ne, popraviš. Spremljaš. Odreagiraš. Nič ni zabetonirano.

Ne samo, da nas je Ajda pripravila na številne zaplete, pač pa nam je pokazala, da se lahko zraven tudi pošteno nasmejimo .

Darja Tibaot Ciringer, novinarka

Ajdo Novak sem imela priložnost spoznati kot predavateljico na dveh delavnicah, in sicer na delavnici SEO optimizacije in Digitalnega oglaševanja. Njena predavanja so bila vselej vrhunsko izpeljana, saj je bilo veliko poudarka na konkretnih primerih, kar je seveda na področju digitalnega marketinga še kako dobrodošlo. Poleg strokovnega znanja, ki ga Ajda premore res ogromno, so bila izobraževanja vedno speljana v zelo sproščenem vzdušju. Prav to pa nam je kot udeležencem pomagalo, da smo lahko veliko spraševali in v skupni luči tudi razreševali raznorazne dileme. Na predavanjih sem izvedela res veliko novega in komaj čakam, da bom lahko vso to znanje uspešno prenesla v prakso :). Hvala Ajda za tvoj trud in vsakemu, ki si želi poglobiti znanje o digitalnem marketingu, lahko svetujem samo to: Ajda je zakon! :)

Elena Vižintin, Tom PIT

The best delavnica, dostopna, razumljiva, jedrnata predavateljica in 10/10 bi obiskovala njen predmet, če bi bila profesorica na faksu. 10/10!!

Študentka, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Delavnica se mi je zdela zanimiva, razumljiva in predvsem koristna. Ajda nam je na dejanskih primerih pokazala dobre in slabe plati google oglaševanja, podajala svoja iskrena mnenja in nam dala super koristne in uporabne nasvete. Najbolj pa mi je bilo všeč, da je Ajda govorila na preprost načina in stvari povedala ‘po domače’, kar se mi zdi da nam je temo še bolj približalo. Vrhunsko! :)

Študent, Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Delavnica se mi je zdela odlična in celovita. Pred tem sem že nekaj krat poslušala o google oglaševanju in moram priznati, da še nisem slišala tako celovitega predavanja v tako kratkem času. Ajda se mi zdi super predavateljica, saj znanje poda na razumen in preprost način. Menim, da smo odnesli dobro začetno podlago o osnovah na katerih sedaj lahko začnemo graditi.

Študentka, Ekonomska fakulteta v Ljubljani
Ajda Novak na dogodku Ona ve, fotografinja: Martina Zaletel

Kdo bo webinarje gostil in izvajal?

Webinarje bo izvajala digitalno-marketinška strokovnjakinja z 11-letnimi izkušnjami, ki je v preteklosti vodila marketing podjetij tako v finančni industriji, kot tehnoloških podjetjih, bila članica številnih mednarodnih ekip (ZDA, UK, AU) in poskrbela za marsikatero uspešno napisano zgodbo. Od leta 2020 je uspešna podjetnica, soustanoviteljica dveh start-up podjetij in tudi mentorica start-up podjetjem vpisana v bazi SIO mentorjev SPIRIT-a. Za seboj ima v zadnjih treh letih preko 300 predavateljskih ur in preko 500 udeležencev le teh. Njena predavanja so bila ocenjena s povprečno oceno 4,9/5.

Zaupali so ji že